Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Національний банк України продовжує спрощувати валютний нагляд
21.05.2019

З 16 травня 2019 року Національний банк України скасував граничні строки розрахунків за низкою експортно-імпортних операцій.

Спрощення прийняті для полегшення забезпечення обороноздатності країни, доступу громадян до медичних послуг та розвитку авіаційно-космічного будування.

Тепер граничні строки розрахунків за зовнішньоекономічними операціями (на сьогодні – 365 днів) не будуть розповсюджуватися на імпорт товарів за державними контрактами з оборонного замовлення, послуг чи лікарських засобів за угодами Мінохорони здоров’я України із спеціалізованими організаціями, а також імпорт послуг для лікування громадян із рідкісними (орфанними) захворюваннями.

Крім того, скасовано граничні терміни для імпорту товарів, які використовуються для виробництва космічної і авіаційної техніки та агрегатів, експорт-імпорт товарів у межах угод про розподіл продукції, експорт робіт, послуг (крім транспортних і страхових) та прав інтелектуальної власності.

Національний банк України також дозволив банкам завершувати валютний нагляд за дотриманням бізнесом граничних строків розрахунків за операціями з експорту товарів після зарахування коштів за акредитив.

Зазначені зміни затверджені Постановою Правління Національного банку №67 від 14 травня 2019 року, та набули чинності з 16 травня 2019 року.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie