Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Нацбанк скасував обмеження на перерахунок дивідендів за кордон
23.07.2019

Національний банк України в рамках чергового ослаблення обмежень на валютному ринку для бізнесу повністю скасував ліміт на перерахунок дивідендів за кордон, тоді як раніше цей ліміт становив 12 мільйонів євро на місяць.

«З 10 липня 2019 року бізнес з іноземним капіталом більше не обмежується лімітом на перерахування дивідендів за кордон або на рахунки нерезидентів в Україні в розмірі 12 млн євро на місяць для однієї юридичної особи», — повідомляє прес-служба НБУ.

Зазначається, що ці зміни загалом не чинять істотного впливу на ринок, адже купівля валюти на ці цілі становить близько 4% від загального попиту клієнтів банків на іноземну валюту.

Нововведення щодо репатріації дивідендів затверджені постановою Правління Нацбанку № 91 від 09.07.2019 р. «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України»,  які вступили в силу з 10 липня.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie