Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Зустрічайте нову купюру номіналом 1000 грн
24.10.2019

25 жовтня 2019 року в усіх регіонах країни входить в обіг нова купюра номіналом 1000 гривень.

На лицьовій стороні банкноти зображений номінал, малий державний Герб і портрет відомого українського вченого Володимира Вернадського. На звороті купюри помістили Президію Національної академії наук України і зображення цифрового номіналу, яке буде помітно, якщо дивитись на банкноту проти світла.

Нові купюри якісно захищені від підробок водяними знаками, захисними стрічками, рельєфними і spark-елементами, а також мікротекстом. Дизайн нової банкноти 1000 гривень буде наслідувати риси банкнот гривні нового покоління, а саме нових купюр 20, 100 і 500 гривень. Основним кольором для купюри обраний світло-блакитний відтінок.  

Введення в обіг нової банкноти зробить розрахунки зручнішими, сприятиме зменшенню витрат на інкасацію. Це дозволить зекономити витрати НБУ на друкування, зберігання, обробку та перевезення банкнот.

Нагадаємо, останній раз в Україні нова купюра з'являлася в 2006 році, тоді була введена в обіг банкнота номіналом 500 гривень.

 
×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie