Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Незабаром Нацбанк вводить в обіг монети 5 та 10 грн та нові за дизайном купюри 50 та 200 грн
06.12.2019

Введенням в обіг монет 5 та 10 грн, Національний банк України завершує перехід на оновлений банкнотно-монетний ряд гривні, який містить більш надійні та захищені від підробок банкноти, забезпечує зручність готівкових розрахунків та економію коштів для держави. Це рішення пояснюється тим, що обіг монет потребує від держави значно менших зусиль та коштів. У Нацбанку стверджують, що завдяки запровадженню монет номіналом 5 та 10 грн замість банкнот, держава зекономить близько 1 млрд грн.

Водночас Нацбанком буде запроваджено оновлені банкноти номіналом 50 та 200 гривень з удосконаленою системою захисту, які за дизайном наслідують банкноти нового покоління гривні – номіналами 20, 100, 500 та 1000 гривень. Оновлені банкноти матимуть посилений захист: покращену рельєфність елементів друку, в тому числі елементу для людей з вадами зору, удосконалений ультрафіолетовий та інфрачервоний захист, серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків та розташований вертикально вздовж правого краю зворотного боку банкноти.

Банк Восток звертає Вашу увагу на те, що:

- 20 грудня 2019 року – буде введено в обіг монети номіналом 5 грн та оновлені банкноти номіналом 50 грн; 
- 25 лютого 2020 року – в обігу з’являться оновлені банкноти номіналом 200 грн, яка залишалась без змін з 2007 року;
- А у середині 2020 року – в обіг буде введено монети номіналом 10 гривень (точну дату буде повідомлено додатково).

Зазначається, що громадянам не потрібно обмінювати банкноти номіналами 5, 10, 50 та 200 гривень попереднього зразка на оновлені банкноти та обігові монети. Вони зможуть необмежений період часу розраховуватися одночасно і новими грошовими знаками, і попередніми банкнотами відповідних номіналів.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie