Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
За підтримки Банку Восток було встановлено освітлення в Одеському музеї західного і східного мистецтва
12.11.2020

Одеський музей західного і східного мистецтва знаходиться в самому серці міста, і є одним з найбільших музеїв України. Він налічує величезні колекції предметів художньої та культурної цінності західноєвропейського мистецтва, країн Сходу і Античного мистецтва.

Банк Восток надав спонсорську допомогу музею і встановив освітлення в експозиції мистецтва країн Сходу. Відділ мистецтва Сходу був створений в 1951 році на основі експонатів, переданих з Державного музею мистецтва народів Сходу, Державного Ермітажу і Київського музею західного і східного мистецтва. Також в основу східної колекції увійшли експонати з приватних колекцій, передані в 1920-1930-х роках.

Правильне освітлення в музеї – це одна з головних умов зустрічі глядача з твором мистецтва. Світло повинно правильно підкреслювати унікальність кожного експоната. Освітлення грає фактично головну роль в тому, як виставка буде сприйматися глядачем.

 «Правильне освітлення в музеї – це дуже важливий аспект, так як саме світло показує всі переваги експонатів. У відділі мистецтва Сходу було невдале освітлення, через це багато предметів не повністю розкривалися. Зараз при якісному світлі, завдяки Банку Восток, багато наших гостей зауважили, що бачать експозицію вже зовсім по-іншому. Ми щасливі і вдячні Вадиму Вікторовичу, що «Свет на Восток пришел с Востока», – зауважив директор Одеського музею західного і східного мистецтва Паронік Ігор Борисович.

«Банк Восток активно бере участь в культурному житті Одеси. Для нас є обов'язковою підтримка різноманітних культурних проектів, театральних прем'єр, концертів, музейних виставок міста. Зокрема, ми завжди підтримуємо Музей сучасного мистецтва Одеси, а відтепер – й Одеський музей східного та західного мистецтва. Перебування одеситів і гостей міста в Одеському музеї західного і східного мистецтва тепер стане ще більш комфортним, а ми й надалі допомагатимемо розвитку музею», – повідомив Голова Правління Банку Восток Вадим Мороховський.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie