Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток надав спонсорську підтримку видатній діячці Одеси – Уте Кільтер
07.05.2021

Громадська організація «Інститут розвитку Одеси», яка присвячує свою діяльність всебічному розвитку Одеси та сприянню місцевим діячам культури, що прославляють та створюють позитивний імідж міста, звернулася до Банку Восток із проханням надати спонсорську допомогу відомій культурній діячці Одещини, мисткині, арт-критикині, журналістці та кіноакторці Вікторії Михайлівні Кільтер, яка більше відома своїм творчим псевдонімом Уте Кільтер.

Уте Кільтер (Вікторія Михайлівна Кільтер) – авторка фактично першої, та багато років єдиної в Україні, щотижневої інформаційно-освітньої програми на одеському телебаченні «Ситуація УТА», присвяченій візуальному мистецтву та новій академічній музиці. Уте Кільтер багато років представляє Україну в якості члена журі та учасниці міжнародних фестивалів, конференцій та освітніх програм, що стосуються питань сучасного мистецтва. Вона є однією з небагатьох діячів, хто створив традицію сучасної арт-критики в Україні.

 

До персональних творчих досягнень Уте Кільтер треба віднести те, що вона впровадила в Україні такий жанр як денс-перформанс та відео-денс-перформанс, й досі представляє Україну в даному напрямку сучасного мистецтва. За більш ніж 25 років вона, як мисткиня та кураторка, реалізувала численні проекти, у тому числі міжнародні, в різні роки співпрацювала з українськими ЗМІ, має добірку більш ніж 200 оглядів на події сучасного мистецтва та 335 авторських відео. Уте Кільтер відома як одна з улюблених кіноакторок всесвітньо відомої української кінорежисерки Кіри Муратової, вона брала участь в десяти її кінострічках.

Банк Восток надаватиме видатній представниці нашого міста спонсорську допомогу протягом року, щомісячно, адже ми вважаємо своїм обов’язком підтримувати діячів культури, які роблять вагомий внесок в розвиток сучасного мистецтва України загалом та міста Одеси зокрема.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie