Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток повідомляє, що монети 1, 2 і 5 копійок з 1 жовтня стануть нечинними
23.09.2019

Монети номіналом 1, 2 і 5 копійок будуть приймати тільки до 1 жовтня 2019 року. Це означає, що припиняється прийом та видача монет  номіналами 1, 2 та 5 копійок за всіма видами готівкових операцій, монети номіналом 25 копійок поки є засобами платежу у разі поповнення рахунків та для переказів, але банк їх вже не видає.

Ви можете без обмежень і безкоштовно обміняти копійки на монети і банкноти всіх номіналів, які перебувають в обігу у будь-якому банку до 30 вересня 2020 року. А в Національному банку і в деяких уповноважених банках до 30 вересня 2022 року.

Національний банк утилізує вилучені з обігу монети, знищивши на них  зображення на спеціальному обладнанні, а метал відправить на переплавку. Робиться це задля оптимізації готівкового обігу України.

Нагадаємо: за правилами, визначеними постановою Правління Національного банку України від 15 березня 2018 року № 25 “Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів”, передбачається проведення заокруглення загальних сум розрахунків готівкою за товари, роботи та послуги.

 
×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie