Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Проект Банку Восток і Mastercard – безконтактна оплата за проїзд на фунікулері – користується популярністю в одеситів і гостей міста з понад 50 країн світу
25.09.2019

Менше ніж рік тому жителі та гості міста Одеса, за підтримки Банку Восток і Mastercard, отримали можливість оплачувати проїзд на фунікулері безконтактною карткою будь-якого банку світу різних платіжних систем та за допомогою смартфону з NFC. Для цього на верхній і нижній станціях фунікулера, що знаходиться поряд із Потьомкінськими сходами, у 2018 році встановили 4 валідатори для безконтактної оплати. Проект було реалізовано у партнерстві Mastercard, Банку Восток та за підтримки КП «Одесміськелектротранс».

«Банк Восток приділяє особливу увагу інноваціям і працює над створенням комфортних умов для одеситів та гостей міста. Безконтактні оплати дуже актуальні у швидкому ритмі життя і відповідають вимогам сучасного споживача. Це доводить і співвідношення поїздок з оплатою готівкою і безготівковим способом, що впевнено наближається до паритету. Новий сервіс зручний не тільки одеситам, а й туристам, яких в літній сезон в Одесі дуже багато. У 2019 проїзд на фунікулері безконтактно вже оплатили жителі 53 країн, серед яких Норвегія, Іспанія, Франція, Естонія, Австралія, Індія, Канада, Японія та інші», – повідомляє Ольга Тангаева, начальник департаменту операцій з платіжними картками Банку Восток.

«Mastercard має багаторічний досвід з реалізації smart city проектів. У різних містах України протягом чотирьох років ми разом з партнерами вже реалізували понад 30 рішень, завдяки яким технологія безконтактних розрахунків стала доступною в громадському транспорті, торгових точках, місцях дозвілля та відпочинку. Ми бачимо, як відкрито містяни сприймають такі інновації. За нашими даними, 74% українців вважають картку більш зручним інструментом для оплат ніж готівка*, а 82% держателів банківських карток вже використовують мобільний телефон для здійснення платежів*. Ми раді, що жителі Одеси та гості міста з різних країн світу мають можливість відчувати переваги зручних і швидких розрахунків у міській інфраструктурі», – підкреслив Юрій Батхін, віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні. 

 

* Дослідження фінансової обізнаності Mastercard, Україна 2019

 

 
×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie