Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Нацбанк скасував денний ліміт на покупку валюти
07.11.2019

З 5 листопада 2019 року українці зможуть купувати іноземну валюту та банківські метали без обмежень в 150 тисяч гривень в день, як це було раніше. Робити це можна буде через каси банку, фінансові установи або в онлайн-банку.
 
Також з 5 листопада фізособам більше не потрібно буде подавати в банки документи, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти.
 
Національний банк повідомляє, що ці послаблення не матимуть істотного впливу на валютний ринок. Так як більшість покупок валюти фізособами в Україні здійснюється на суми значно менші за 150 тис.грн. Крім того, завдяки зміцненню курсу гривні, загальні обсяги купівлі та продажу валюти населенням вирівнялися.
 
Нагадаємо, що лібералізація валютного законодавства та зміцнення макрофінансової стабільності дозволили Національному банку скасувати в цьому році вже більше 30 валютних обмежень, в тому числі і для населення.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie