Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток спільно з Mastercard запустив оплату в вендінгових апаратах за допомогою QR-коду
04.10.2018

Нове платіжне рішення дозволить розраховуватися за допомогою QR-коду в вендінгових апаратах через додаток ProstoPay, яке інтегровано в платформу цифрових гаманців Masterpass.

За допомогою додатку необхідно лише відсканувати QR-код на апараті й оплатити покупку, обравши картку з наявних у гаманці Masterpass, це можуть бути картки різних платіжних систем. Гарантом безпеки платежів виступає Mastercard. Унікальність рішення полягає у його універсальності та легкості для подальшого тиражування: воно дозволяє інтегрувати QR-код для оплати у будь-який вендинговий апарат, незалежно від типу та моделі.

Рішення вже працює на перших 100 вендингових апаратах у Києві. Технічну реалізацію забезпечила компанія ProstoPay, банком-еквайром виступив Банк Восток. Партнерами проекту також стали одні з найбільших вендингових мереж в Україні — Bestpresso та Prostofood.

 «Сьогодні смартфони стали справжнім драйвером безготівкових платежів, і ми впевнені, що оплати через QR-код мають величезний потенціал завдяки своїй технологічності та простоті водночас. Україна вже входить до трійки країн-лідерів Європи за кількістю цифрових гаманців у Masterpass, і ми дякуємо нашим партнерам за бажання й надалі спільно розвивати новітні цифрові способи платежів», — зазначив Сергій Францішко, директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні

«Ринок вендингу в Україні давно очікував на появу простого і зручного рішення для можливості сплатити за улюблену каву або снек безготівково. Завдяки технології Masterpass тепер це можливо. Нами було розроблено пристрій, який легко встановлюється у вендинговий автомат і дозволяє здійснювати оплати за допомогою QR-кодів. Також цей пристрій передає власнику вендингового апарата статистику та помилки в режимі онлайн, що дозволяє суттєво підвищити ефективність роботи компаній вендингових операторів», — повідомив Іван Макушенко, керівник і співзасновник ProstoPay.

«Банк Восток приділяє особливу увагу новим технологіям. Ми даємо клієнтам можливість жити в сучасному ритмі, використовуючи на максимум свій смартфон завдяки технології Masterpass. Участь у спільному проекті з Mastercard і ProstoPay для нас велика честь і ще одна можливість показати, що Банк Восток продовжує бути одним з технологічних лідерів на ринку України. Ми завжди відкриті до нових проектів», — повідомив Олексій Столяр, начальник управління карткових технологій Банку Восток.

Для того щоб скористатися сервісом, необхідно завантажити додаток ProstoPay в Google Play або App Store та зареєструватися. Якщо у користувача вже є цифровий гаманець Masterpass, система автоматично розпізнає його і дасть змогу користуватись раніше доданими банківськими картками. Окрім цього, створити гаманець і додати картки будь-якого українського банку різних платіжних систем можна одразу через додаток ProstoPay. Користувачу необхідно лише одного разу ввести дані картки для оплати. В майбутньому повторно вводити реквізити картки (CVC-2 код, номер картки тощо) не потрібно. Процес оплати через QR-код дуже швидкий та простий: необхідно через додаток ProstoPay відсканувати QR-код на вендинговому апараті, обрати потрібний товар, отримати суму до сплати на телефон та підтвердити оплату з Masterpass — і вендинговий апарат видасть покупку.

Ринок вендингових автоматів в Україні налічує понад 18 000 апаратів. Раніше, у 2016 році, завдяки Mastercard та партнерам у вендингових апаратах було запущено рішення для безконтактних оплат.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie