Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Mastercard і Банк Восток представили новий NFC-гаманець для смартфонів
11.10.2017

За допомогою програми «Мобільний Банк Восток» користувачі зможуть платити в один дотик із смартфона картами Mastercard і підтверджувати покупки відбитками пальців.

Рівень проникнення смартфонів в Україні становить 44%, а вже в 2020 році експерти прогнозують показник в 71%. Мобільні платіжні рішення набувають особливого значення для українців. Тому «Мобільний Банк Восток» і компанія Mastercard презентували новий цифровий безконтактний гаманець на платформі Mastercard Enablement Digital Service (MDES) в Україні. Користувачі зможуть в один дотик розраховуватися у фізичних торгових точках і в транспорті столиці за допомогою смартфона — на POS-терміналах, які підтримують технологію безконтактної оплати Mastercard. Гаманець інтегрований в оновлену версію програми для мобільного банкінгу «Мобільний Банк Восток», який вже доступний для завантаження і установки користувачам смартфонів з операційною системою Android версії KitKat 4.4 і вище, що підтримують технологію NFC.

«Ми раді, що надали ще одну сучасну і високотехнологічну послугу клієнтам Банк Восток. У нашій роботі ми перш за все приділяємо увагу інноваційним і надійним рішенням — нещодавно вийшов в світ наш мобільний додаток, а сьогодні банк пропонує можливість швидких і безконтактних оплат за допомогою смартфона і технології NFC»,  —  прокоментував голова правління Банк Восток Вадим Мороховський.

Користувач авторизується в додатку, ввівши номер мобільного і пароль. Всі платіжні карти, які закріплені за цим номером мобільного, вже є в додатку. Не потрібно додатково вводити дані карт — досить лише активувати гаманець у додатку.

Для того щоб здійснити оплату, користувачеві потрібно розблокувати смартфон і натиснути «Сплатити». Після цього, ввівши пароль і вибравши карту, необхідно піднести телефон до терміналу — і оплата здійснена. Для розрахунків NFC-гаманцем доступні всі карти Mastercard від Банку Восток, крім карти «Власний рахунок» з платіжною функцією — її можна буде додати і використовувати для оплат зі смартфона найближчим часом.

Крім авторизації за кодом доступу, користувачі, чий смартфон підтримує технологію TouchID, зможуть підтверджувати вхід в додаток і оплати за допомогою відбитка пальця. Платити з NFC можна навіть при відсутності інтернет-з'єднання, оскільки платформа MDES зберігає спеціальні резервні коди-токени для оплати.

«Сучасний світ потребує створення універсальних рішень та інструментів, які об'єднують більше функцій, дають більше можливостей, стирають грані фізичного і цифрового вимірів. Таким універсальним інструментом вже став смартфон, а зараз розкривається ще одна грань його використання — в якості цифрового гаманця. Ми високо цінуємо те, що Банк Восток підтримав такий інноваційний проект, який відкриває клієнтам новітній досвід користування платіжними технологіями і робить оплати максимально зручними, — з використанням улюбленого гаджета»,  —  підкреслив Юрій Батхін, директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні, Грузії, Молдові та країнах Центральної Азії.

Рішення працює на глобальній цифрової платформі токенізаціі Mastercard Enablement Digital Service (MDES). Платформа, яка була представлена в 2013 році, дозволяє перетворити будь-який пристрій з підключенням до інтернету в безпечний платіжний інструмент. Сьогодні з MDES в світі працюють такі компанії, як Apple, Samsung і Google. Для оплати з рішенням на MDES створюється унікальний токен, використання якого забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie