Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Проект Банку Восток і Mastercard – безконтактна оплата за проїзд на фунікулері користується великою популярністю в одеситів і жителів міста
11.09.2019

Менше ніж рік тому, жителі та гості міста Одеса, за підтримки Банку Восток і Mastercard, отримали можливість оплачувати проїзд на фунікулері безконтактною карткою будь-якого банку світу різних платіжних систем, і за допомогою смартфона з NFC.

Для цього, на верхній і нижній станціях фунікулеру, який знаходиться близько Потьомкінських сходів, в 2018 році було встановлено 4 валідатора для безконтактної оплати. Проект був реалізований в партнерстві Mastercard, Банку Восток та за підтримки КП «Одесміськелектротранс».

«Банк Восток приділяє особливу увагу інноваціям і створює максимально комфортні умови для одеситів і гостей міста. Безконтактні оплати дуже актуальні в швидкому ритмі життя і відповідають вимогам сучасного споживача. Саме це і показують цифри в 50% оплачених поїздок за допомогою платіжних карток. Ця послуга зручна не тільки для одеситів, але й для гостей міста, яких в літній сезон в Одесі дуже багато. Адже фунікулер користується великою популярністю серед туристів: пасажиропотік влітку досягає 1700 чоловік в день. За 2019 рік картками оплатили проїзд жителі 53 країн, серед яких були карти Норвегії, Іспанії, Франції, Естонії, Австралії, Індії, Канади, Японії та інших країн», – повідомляє Тангаева Ольга Ігорівна, начальник департаменту операцій з платіжними картками.

«Mastercard має багаторічний досвід з реалізації smart city проектів. В різних містах України протягом чотирьох років ми разом із партнерами вже реалізували більше 30 рішень, завдяки яким технологія безконтактних розрахунків стала доступною у громадському транспорті, торгових точках, місцях для дозвілля та відпочинку. Ми бачимо, як відкрито містяни сприймають такі інновації. За нашими даними, 74% українців вважають картку більш зручним інструментом для оплат порівняно з готівкою[1], а 82% власників банківських карток вже використовують мобільний телефон для здійснення платежів[2]. Результати впровадження безготівкової оплати проїзду в Одеському фунікулері, де половина пасажирів оплачують поїздки за допомогою платіжних карток, підтверджують ці дані та переваги зручних і швидких розрахунків у міській інфраструктурі», — підкреслив Юрій Батхін, віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie