Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Українці віддають перевагу безготівковим розрахункам
14.02.2020

Безготівкові операції з використанням платіжних карток стають все більш популярними серед українців. Це обумовлено безпекою, швидкістю і зручністю таких операцій.
За підсумками 2019 року обсяг безготівкових операцій становить 50,3% від усіх операцій з картками. Тобто вісім з десяти операцій з платіжними картами – безготівкові.

Чому зручно розраховуватися карткою:
-    можна не носити з собою готівку
-    при втраті картки та своєчасному блокуванні, втрата грошей неможлива
-    можна оплачувати покупки в Інтернеті
-    це гігієнічно і безпечно. На відміну від готівки, картою користується тільки її власник
-    немає обмежень і ліміту грошових коштів при виїзді за кордон, при вивезенні готівки необхідно декларувати суму
-    немає необхідності обмінювати гроші, якщо оплата відбувається у валюті, відмінній від валюти карткового рахунку – конвертація коштів здійснюється автоматично
-    зручно вести облік витрат по виписці

За 2019 рік найбільша кількість операцій з використанням карток відбулася в торгових мережах – 51,2%, на другому місці перекази з картки на картку – 42,4%.

Все актуальнішими стають безконтактні платежі, як з використанням безконтактних карток, так і за допомогою смартфонів і інших пристроїв.

Банк Восток надає послугу сплати покупки, послуги або проїзду безконтактно з Google Pay, Apple Pay і мобільним гаманцем Банку Восток.

Детальніше про безконтактні оплати: https://bankvostok.com.ua/private/services/nfc-payments

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie