Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вперше присвоїло рейтинги Банку Восток
18.09.2020

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service ( «Moody's») вперше присвоїло рейтинги Банку Восток, серед яких базова оцінка кредитоспроможності B3 і довгостроковий рейтинг ризику контрагента за національною шкалою A1.ua.

Агентство відзначає високу якість активів, хорошу здатність до поглинання можливих збитків за рахунок достатньої капіталізації банку і його гарної прибутковості, а також високу ліквідність. При цьому агентство Moody's вказує, що діяльність Банку здійснюється на тлі слабкого макроекономічного профілю України.

Прогноз депозитного рейтингу Банку Восток є «стабільним», так само як і прогноз суверенного кредитного рейтингу України B3. Прогноз рейтингу «стабільний» відображає думку Moody's, що підвищені ризики, пов'язані з погіршенням операційних умов, будуть компенсовані високим рівнем ліквідності і капіталізації банку.

Moody's також вказують, що депозитний рейтинг банку для іноземної валюти Caa1 обмежений «стелею» рейтингу України для депозитів в іноземній валюті.

Повний список присвоєних рейтингів виглядає наступним чином:

  • довгостроковий депозитний рейтинг у національній валюті B3 і короткостроковий депозитний рейтинг Not Prime (NP);
  • довгостроковий депозитний рейтинг в іноземній валюті Caa1 і короткостроковий депозитний рейтинг NP;
  • базова оцінка кредитоспроможності (BCA) та скоригований BCA b3;
  • довгострокові рейтинги ризику контрагента в національній та іноземній валютах (CRR) B2 і короткострокові рейтинги ризику контрагента в національній та іноземній валютах NP;
  • довгострокова оцінка ризику контрагента (CR Assessment) B2 (cr) і короткострокова оцінка ризику контрагента Not Prime (cr);
  • довгостроковий депозитний рейтинг за національною шкалою Baa1.ua і довгостроковий рейтинг ризику контрагента за національною шкалою A1.ua.
×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie