Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Оновлено параметри програми підтримки суб’єктів господарювання за допомоги КМДА
06.04.2021

29 березня 2021 року Банк Восток отримав оновлені параметри Програми фінансово-кредитної підтримки суб’єктів господарювання в Києві, затвердженої Рішенням Київської Міської Ради від 21.09.2017 року №46/3053 в рамках договору про співробітництво між Банком Восток та Київською міською Державною адміністрацією.

Завдяки співпраці Київської міської влади з Фондом розвитку підприємництва та Банком Восток, підприємці міста Києва можуть отримувати фінансування на реалізацію інвестиційних проєктів на досить доступних умовах на рівні 11,5% річних. За рахунок цих коштів компенсуватиметься 50% номінальної відсоткової ставки, що встановлюється кредитним договором, тобто для кінцевого позичальника відсоткова ставка становитиме 5,75%.

Надання фінансово-кредитної підтримки здійснюватиметься за чітко визначеними критеріями кредитного проєкту, поширюється на всі види діяльності згідно з КВЕД 2010 (переробна промисловість, торгівля, готельно ресторанний бізнес, будівництво, телекомунікації, тощо), окрім: виробництва алкоголю, тютюнових виробів, вибухових речовин, зброї, фінансової та страхової діяльності, програмування, азартних ігор, тощо.

Позичальник зобов’язаний профінансувати не менше 20% вартості об’єкту кредитування. Сума кредиту не може перевищувати суму в національній валюті, еквівалентну 600 000 євро. Максимальний строк надання фінансово-кредитної підтримки не може перевищувати 6 років.

Цільове призначення кредитів: придбання обладнання та інших основних засобів виробничого призначення; модернізація технологічного процесу виробництва для розширення діючого або створення нового виробництва, зниження собівартості; придбання, будівництво або реконструкція приміщень, необхідних для розширення діючого або створення нового виробництва; впровадження енергозберігаючих проектів; впровадження «зелених технологій» виробництва, поповнення обігових.

Суб’єкти малого та середнього підприємництва, які отримали кредит за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» та підпадають під вимоги Програми від КМДА, за їх згодою, можуть отримати додаткову фінансово-кредитну підтримку від Київської міської влади. Тобто, для підприємців столиці, які є учасниками державної програми «Доступні кредити  5-7-9%», кінцеві відсоткові ставки складуть 2,5 - 3,5 - 4,5% річних.

З оновленими параметрами програми можна ознайомитись за посиланням.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie