Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток підтримав національну прем’єру балету «Спартак»
02.06.2021

За підтримки Банку Восток, 29 травня на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка/СХІД ОПЕРА відбулася довгоочікувана національна прем’єра балету «Спартак» Арама Хачатуряна.

Нагадаємо, що прем’єру балету було перенесено тричі, у зв’язку з локдауном, і ось нарешті глядачам пощастило наживо насолодитися цією масштабною та сміливою постановкою, яка стала справжнім проривом в мистецькому житті України, та найдорожчою виставою на сцені СХІД ОПЕРА.

Балет «Спартак» - це історія протистояння героя, яка розкриває гострий погляд на повстання рабів в Древньому Римі, проблеми свободи, любові і зради, які залишаються актуальними і в наші дні.

У нестандартній постановці балетмейстер-постановник, народний артист Республіки Татарстан Георгій Ковтун поєднав елементи акробатики та каскадерські трюки з класикою. Глядачі побачили ефектні масові сцени з битвами гладіаторів, а також стали свідками пронизливо чуттєвих любовних сцен і драматичного, але життєстверджуючого фіналу.

На виставі пролунала повна партитура музики великого вірменського композитора А. Хачатуряна, посилена спеціально написаними сольними й хоровими вокальними номерами, які зіграли значну роль у створенні атмосфери окремих епізодів вистави.

Банк Восток вже не перший рік є генеральним спонсором Харківського академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка/СХІД ОПЕРА. Ми раді стати частиною такої важливої національної події, як прем’єра балету «Спартак» Арама Хачатуряна, та з радістю будемо продовжувати і надалі підтримувати нові проекти СХІД ОПЕРА.

З радістю запрошуємо на виставу всіх харківчан та гостей міста! Запевняємо, що «Спартак» не залишить нікого байдужими.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie