Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
«Інститут Розвитку Одеси» подарує Одесі виступ Берлінського філармонійного оркестру
15.06.2021

Підтримка культури, зокрема класичної музики – один з напрямів благодійної діяльності Банку Восток. Вже багато років банк підтримує фестивалі «Золоті скрипки Одеси», Odesa Classiсs, конкурс молодих скрипалів та концерти одеського філармонійного оркестру.

Завдяки «Інституту Розвитку Одеси», спонсором якого є Банк Восток, одесити отримають надзвичайний музичний подарунок – Берлінський філармонійний оркестр, який по праву вважається найвідомішим і найкращим симфонічним оркестром в світі, відсвяткує свій 140 річний ювілей на сцені архітектурної перлини України – в Одеській національній опері! Історичною для нашої держави подією стане Європейський концерт до Дня народження Берлінського філармонійного оркестру, традиція, яка була заснована в 1991 році і якою оркестр декларує свою позицію культурного посла світу заради цінностей мистецького та міжнародного об‘єднання: «Своєю музичною діяльністю ми хочемо підкреслити культурні особливості нової реорганізованої Європи», – сказано у заяві Берлінської філармонії.

У складі близько 100 чоловік під керівництвом головного диригента та художнього керівника Кирила Петренка оркестр виконає особливу концертну програму, яка транслюватиметься в живому часі зі сцени Одеської національної опери не лише Першим німецьким державним каналом телебачення, а і міжнародними медіа-партнерами на цілий світ. Запис концерту, за трансляцією якого слідкує мільйонна аудиторія, поповнить унікальну цифрову медіатеку Берлінської філармонії.

За попередні роки Берлінський філармонійний оркестр вже відвідав з Європейським концертом такі країни: Великобританію, Іспанію, Францію, Грецію, Чехію, Польщу, Росію, Італію, Швецію, Туреччину, Португалію, Угорщину та Австрію.

Особливою освітньою місією Берлінського філармонійного оркестру є ідея після Європейського концерту ініціювати ще один проект для талановитої молоді – за участі юних музикантів з Німеччини, Молодіжного симфонічного оркестру України та кращих учнів і студентів одеських спеціалізованих музичних закладів.

Берлінський філармонійний оркестр сам виступив ініціатором приїзду до Одеси, до міста, де свого часу під керівництвом Петра Столярського зародилася одна з найвідоміших скрипкових шкіл світу. За значенням цей концерт для України сміливо можна назвати подією століття, яка стане яскравим акцентом не тільки в історичному та мистецькому значенні, приверне до України і зокрема до Одеси увагу цілого світу, але і надасть особливі шанси для розвитку дипломатичних зв‘язків та кооперації нового високого міжнародного рівня.

Постійним спонсором Берлінського філармонійного оркестру є Deutsche Bank.

Організаторами події з українського боку стануть ГО «Інститут Розвитку Одеси» у співпартнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики, Одеським національним академічним театром опери та балету та Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Головним спонсором ГО «Інститут Розвитку Одеси», що заснована сім'єю Вадима Мороховського, стане Банк Восток.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie