Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток посприяв реставрації двох живописних творів в Одеському музеї західного і східного мистецтва
06.08.2021

Одеський музей західного і східного мистецтва – один з найбільших художніх музеїв України, колекція якого налічує широкий ряд творів високої художньої та культурної цінності. У залах музею представлені експозиції східного, античного і західноєвропейського мистецтва.

Раніше за підтримки Банку Восток в експозиції країн східного мистецтва відбулось встановлення професійного освітлення, задля задоволення найвибагливіших естетичних та інтелектуальних вподобань глядачів.

Цього літа музей запрошує одеситів та гостей міста на головний виставковий проект року «Час портрету», який буде присвячений живописним творам 17-20 століть з фондів музею, та в рамках якого глядачам буде представлена та частина музейної колекції, яка не представлена в постійному експонуванні.

Наразі Банк Восток бере активну участь у реставраційних заходах робіт, аби музей гідно репрезентував українському та іноземному глядачеві скарби західноєвропейського портретного мистецтва, як об'єкти матерiальної культурної спадщини, які належать Україні та її громадянам.

За підтримки банку проведено огранювання двох живописних творів: «Жіночий портрет» італійського майстра 19 сторіччя Рінальдо Болдріні (1811-1866), котрий був одним з співзасновників Спілки витончених мистецтв Одеси та «Портрет мадам де Севіньі», роботу невідомого французького майстра 17 сторіччя з кругу П’єра Міньяра придворного живописця Людовіка XIV.  Після завершення виставкового проекту ці два твори будуть розміщенні в постійній експозиції музею.

 «Одеський музей західного і східного мистецтва висловлює Вам свою пошану та вдячність за співпрацю та підтримку важливих змін у музейному житті. Завдяки сприянню Банку Восток вагомi ініціативи, які були вкрай необхідні для підвищення рівня сервісу музею та його експозиційної діяльності, отримали своє втілення. Ми без перебільшення пишаємось нашою співпрацею», — зауважив директор Одеського музею західного і східного мистецтва Поронік Ігор Борисович.

«Банк Восток продовжує активну участь в розвитку музейного життя Одеси. Із задоволенням запрошуємо одеситів та гостей міста відвідати Одеський музей східного та західного мистецтва. Ми щасливі підтримувати музей у його прагненні до розширення експозиційних горизонтів та сприяти збереженню культурної спадщини України», — повідомив Голова Правління Банку Восток Вадим Мороховський.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie