Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток привітав з днем народження Праведницю світу – одеситку Олімпіаду Данільянц
06.12.2021

2 грудня Олімпіаді Георгіївні Данільянц виповнилось 99 років. Вона останній Праведник світу в Одесі, що залишилася в живих.

Праведниками світу називають людей, які за часів Другої світової війни рятували євреїв.

Ще у 1993 році Ізраїльський національний меморіал Катастрофи та Героїзму Яд ва-Шем нагородив Олімпіаду Данільянц званням Праведнику народів світу. У 2002 році Олімпіаду Георгіївну було нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня в Україні. Минулого року Кабінет Міністрів України призначив їй довічну державну стипендію.

Банк Восток, на чолі з Головою Правління Вадимом Мороховським, ще багато років тому взяв в Одесі опіку над Праведниками та їхніми сім'ями, забезпечуючи їх фінансовою допомогою та необхідними медикаментами. Проте, нажаль, щороку в живих залишається все менше героїв по всьому світу.

«Для нас велика честь ще мати можливість особисто привітати Олімпіаду Георгіївну з її 99-річчям, і побажати їй міцного здоров’я та довголіття. Наша підтримка – це лише маленька частина подяки за ті подвиги, які герої чинили щодня. Готовність прийти на допомогу ціною власного життя – це вчинок великих людей. І наш борг пам’ятати, шанувати та передавати пам’ять про них наступним поколінням», – каже Вадим Мороховский, Голова Правління Банку Восток.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie