Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
За підтримки Банку Восток відбулася Національна прем’єра опери «Попелюшка»
16.02.2022

Постановка опери французького композитора Жуля Еміля Фредеріка Массне протягом трьох днів аншлагових показів зібрала понад 1,5 тисячі глядачів у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка/СХІД ОПЕРА. Вистава була присвячена двом важливим цьогорічним ювілеям композитора – 180 років від дня народження Ж. Массне, та 110-ліття його смерті.

Історія опери створювалась впродовж 1894–1895 років за лібрето Анрі Каена, написаним за казкою Шарля Перро. Аби глядачі змогли побачити у новому форматі сучасних театральних технологій виставу «Попелюшка» вперше на українській сцені, творчій групі проекту, за допомогою Alliance Française de Kharkiv, вдалося відкопіювати партитуру Ж. Массне у Франції з рукописного екземпляра, на якому стояв підпис Massenet.

Для опери «Попелюшка» було створено унікальні сценічні динамічні декорації, каскад трюків та понад 200 авторських костюмів, оснащених спеціальними технологічними аксесуарами, здатними паралельно грати кольором та світлом в унісон музиці. Такий задум сценографа, заслуженого артиста України Олександра Лапіна та художника з освітлення Світлани Змєєвої став можливим завдяки підтримці Банку Восток, який вже протягом декількох років виступає генеральним спонсором СХІД ОПЕРА.

Аналогів цій виставі в Україні поки що немає.

«Ми пишаємося довготривалою і плідною співпрацею Банку Восток та СХІД ОПЕРА. Перш за все, для нас це можливість брати участь у створенні знакових національних прем’єр. Я вважаю, що бізнес має не тільки заробляти гроші, але й бути соціально-відповідальним. Підтримка мистецтва – одна зі стратегічних цілей Банку Восток. Впевнений, опера допоможе переконатися кожному глядачу в тому, що навіть серед повсякденності та щоденних турбот завжди є місце для позитивних емоцій», – зазначив Голова Правління Банку Восток Вадим Мороховський.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie