Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Інформація про операції з використанням електронних платіжних засобів
23.03.2022

Банк Восток разом з НБУ докладають усі можливі зусилля, щоб забезпечити безперебійне здійснення безготівкових розрахунків, зокрема з використанням електронних платіжних засобів (платіжних карток).

Рекомендуємо продовжувати розраховуватись за товари і послуги з використанням платіжних карток там, де це можливо.

На період дії воєнного стану Національний банк України рекомендував банкам-емітентам подовжити термін дії існуючих платіжних карток, термін яких вже закінчився та/або закінчується під час дії воєнного стану.

Наразі держателі платіжних карток, за якими емітентами було подовжено термін дії, повідомляють про неможливість здійснювати розрахунки у зв’язку з відмовою еквайрів приймати такі платіжні картки.

Зауважуємо, що право на проведення операції з використанням платіжної картки надає емітент, платіжні системи не вимагають від еквайра здійснювати перевірку терміну дії платіжної картки під час здійснення операції.

З огляду на зазначене та з метою надання можливості держателям здійснювати розрахунки за товари та послуги, НБУ закликає еквайрів приймати платіжні картки, термін дії яких закінчився та/або закінчується під час дії воєнного стану. Термін дії карток Банку Восток подовжено до того моменту, поки клієнт не отримає змогу відкрити нову картку.

Також повідомляємо, що законодавство України та правила платіжних систем надають право торговцям надавати послугу з видачі готівки держателям платіжних карток.

Надання торговцями послуги з видачі готівки держателям дозволить зменшити кількість інкасацій та розширить можливість надавати таку послугу, зокрема у віддалених населених пунктах.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie