Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Банк Восток реструктурував кредит компанії «Нібулон»
28.06.2023

У травні 2023 року Банк Восток реструктурував кредит ТОВ СП «Нібулон», пролонгувавши його терміном на 8 років з пільговою відсотковою ставкою та відстрочкою за терміном погашення основного боргу.

Саме так наш банк підтримав національного товаровиробника в тяжкий період — адже «Нібулон» належить до найбільш постраждалих від війни українських підприємств.

П’ять років, що передували 24 лютого 2022 року, були найуспішнішими в історії «Нібулону» — одного з лідерів українського аграрного ринку, який займається виробництвом та експортом зернових, логістикою, суднобудуванням.

Упродовж 30 років компанія стрімко розвивалася за всіма напрямками своєї діяльності:

  • Високоефективна логістична система «Нібулону» з’єднала українських аграріїв зі світовим продовольчим ринком
  • Діяльність компанії охоплює 14 областей України
  • Підприємство є власником і оператором сучасного флоту з понад 80 суден
  • «Нібулон» має торговельні відносини з 75 країнами світу. Компанія зробила внесок у боротьбу з голодом в деяких з найбідніших країн завдяки співпраці зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН

Але повномасштабне вторгнення спричинило величезні випробування для економіки й для аграрного сектора зокрема. 

Постраждало виробництво, логістика та експортні можливості «Нібулону». 20% активів компанії знаходяться в умовах тимчасової окупації в південних та східних регіонах України. Оскільки підприємство не може працювати у звичному режимі, транспортні витрати для аграріїв зросли в десять разів.

Війна не тільки серйозно порушила роботу компанії, а й позбавила її засновника — Олексій Вадатурський трагічно загинув під час обстрілів Миколаєва.

Наразі підприємство очолює Андрій Вадатурський — попри війну «Нібулон» продовжує плідно працювати на користь нашої країни та її подальшого розвитку.

  • Закінчено перший етап будівництва нового термінала в Ізмаїлі Одеської області
  • Команда саперів «Нібулону» отримала статус оператора протимінної діяльності та вже встигла повернути в обробіток перші 1500 гектарів української землі
  • За останній рік підприємство поставило 340 тисяч тонн пшениці до нужденних країн Африки: Джибуті, Ємену, Сомалі
  • Від початку 2023 року «Нібулон» транспортував залізницею майже 100 тисяч тонн вантажів як в напрямку західного кордону країни, власної філії «Бессарабська», так і портів зернового коридору. Наявність власного вагонного парку дала змогу заощадити 63 мільйони гривень

Війна обов’язково закінчиться нашою перемогою! Але вже сьогодні нам потрібно думати про наше майбутнє, про надання робочих місць та можливість розвитку українських підприємств. 

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie