Будь ласка, переверніть
пристрій вертикально
Музей сучасного мистецтва Одеси презентував новий виставковий зал в спільному проекті з фестивалем Odessa Classics
03.06.2019

У Музеї сучасного мистецтва Одеси створено новий виставковий зал. Під час презентації залу був представлений спільний з фестивалем Odessa Classics виставковий проект «Музика сфер». В основі проекту – виставка творів художника-авангардиста, зачинателя неофіційного мистецтва Одеси Олега Соколова і відомого сучасного одеського художника Олександра Ройтбурда. Кураторами проекту стали директор Музею сучасного мистецтва Одеси Семен Кантор і член громадської ради Музею, арт критик, журналіст Фелікс Кохріхт.

Семен Кантор зазначив, що відкриття нового виставкового залу – великий крок на шляху до музею європейського рівня: «З 1917 року в Одесі нічого не будували, пов'язаного з музеями, а тільки використовували те, що було зведено раніше. Ми побудували, роблячи все необхідне для розвитку нашого міста».

Творець музею і Голова Правління Банку Восток Вадим Мороховський заявив на відкритті, що приміщення нового залу музею відповідає європейським вимогам, що дає прекрасну можливість гідно представляти одеську школу художників і привозити до нас в місто нові експозиції зі світових культурних центрів.

Також Вадим Вікторович Мороховський особисто розповів гостям виставки про відомого художника Олега Соколова, творчості якого і була приурочена виставка: «Уявіть собі, на вулиці 1954 рік і в Одесі творить Олег Соколов - не член Спілки художників. Він нічого не боїться, він виходить зі своїми одиночними протестами. У роки, коли подібне робити просто небезпечно, в нашому місті є така людина».

Крім робіт з фонду Музею сучасного мистецтва Одеси, твори Олега Соколова спеціально для виставки «Музика сфер» надали  відомі українські колекціонери.

×
Ми використовуємо файли cookie. Натискаючи «Ок», Ви погоджуєтесь з Політикою конфіденційності, а також на розміщення або використання всіх файлів cookie