Please turn over
device vertically
Як Банк Восток працював протягом року війни
24.02.2023

Ми пережили надзвичайно важкий рік війни – рік випробувань та нових викликів. З перших днів повномасштабного вторгнення Банк Восток організував безперебійну роботу. Ми згуртувалися, усвідомивши нові реалії, та тримаємо свій фінансовий фронт і підтримуємо військових.

Як Банк Восток працював протягом року війни:

  • Вже 25 лютого 2022 року Банк Восток отримав від НБУ кредит рефінансування 1 млрд грн строком на один рік. Завдяки виваженій стратегії та ефективній роботі всіх служб банку 25 листопада 2022 року кредит було погашено.
  • Банк Восток один із перших на початку війни організував для клієнтів зняття готівки на касах «Сільпо». Таке швидке реагування стало складовою безперебійної роботи.
  • Від початку війни Банк Восток допомагав багатьом клієнтам з релокацією бізнесу в більш безпечні регіони країни.
  • Банк Восток приєднався до об’єднаної банківської мережі НБУ POWER BANKING – до мережі чергових відділень банків України, які працюють під час блекауту. На сьогодні Банк Восток має 77% чергових відділень.
  • Банк Восток першим із українських банків придбав «Облігації суверенітету України», випущені урядом Канади. Гроші від продажу облігацій допоможуть уряду України продовжувати надавати важливі послуги українцям.
  • За підтримки Банку Восток було відкрито Постійний великий Пункт незламності в Одесі по вул. М. Грушевського, 39Б. Пункт є одним з найбільших в місті, а саме 300 м2, та може розмістити одночасно близько 200 осіб.
  • З перших днів війни працівники Банку Восток створили волонтерську групу для оперативної адресної допомоги співробітникам в лавах ЗСУ, а також для закупівлі необхідного для військових та їхніх сімей.
  • Між Банком Восток, Благодійним Фондом «Милосердя Віктор» та 126 окремою бригадою територіальної оборони м. Одеса підписано відкритий для приєднання Меморандум про взаємодію та співпрацю. Завдяки Банку Восток 126 бригаді вже передано 5 пікапів, щомісяця надається допомога для ремонту автівок та багато іншої допомоги.

Від початку війни Банк Восток продовжує безперебійно функціонувати, забезпечуючи повний спектр банківських послуг, підтримуючи економіку України у цей складний для країни час. Незважаючи на воєнний стан, банк упродовж 2022 року сумлінно дотримувався усіх економічних нормативів НБУ, прибутково закінчив 2022 рік, значно наростив власний капітал та має високі показники нормативів ліквідності. Регулятивний капітал на 1 січня 2023 року – більше 1,926 млрд грн.

Продовжуємо працювати далі і робити все можливе для наближення нашої Перемоги!

Слава Україні!

×
We use cookies. By pressing «Ok» You agree with our Privacy Policy and also to location or use of all cookie files