Please turn over
device vertically
ПАТ «Банк Восток» став партнером Одеси та України у змаганні за проведення EXPO 2030
03.05.2023

У листопаді цього року стане відомо, де проводитиметься ЕХРО-2030.

Цього разу за Всесвітню виставку борються чотири країни: Україна, Саудівська Аравія, Італія та Південна Корея. Раніше на проведення заходу претендувала також росія, але українська дипломатія змусила державу-агресора відкликати свою заявку.

ПАТ «Банк Восток» став партнером України у змаганні за проведення Всесвітньої виставки в Одесі у 2030 році. Для нас це можливість зробити власний внесок у повоєнне відновлення країни та розширення впливу і популярності Одеси на міжнародній арені.

За попередніми оцінками, у ЕХРО в Одесі візьмуть участь 150 країн та 35 міжнародних організацій, а виставковий майданчик відвідає до 20 мільйонів людей.

Після голосування за місто-господаря розпочинається підготовка майданчика до виставки. Це побудова самих павільйонів, а також розвиток інфраструктури Одеси та України в цілому.

На державному рівні процес передбачає розбудову найближчих до міста аеропортів Миколаєва та Чорнобаївки, модернізацію залізничного сполучення між Одесою та Києвом, ремонт доріг, якими візитери будуть діставатися місця проведення з-за кордону.

На локальному рівні ЕХРО завжди має на меті вирішення екологічних та інфраструктурних проблем. В Одесі місцем проведення виставки обрані поля фільтрації, що відомі також як «поля зрошення». Відповідно виставка вирішуватиме питання реконструкції Хаджибейської дамби, прокладення в бік павільйонів нової дороги, відведення води. Також підготовка до ЕХРО-2030 спонукатиме до модернізації громадського транспорту, розвинення готельної та розважальної інфраструктур.

Архітектурну концепцію павільйонів розробило Бюро Захи Хадід. Вони відомі створенням нового Національного стадіону в Токіо, будівлею центрального офісу BMW в Німеччині та Центром мистецтв в Абу-Дабі. Подивитися проєкт можна за посиланням:
https://www.zaha-hadid.com/masterplans/odesa-expo-2030-masterplan-proposal/

Виставка триватиме шість місяців — із середини квітня по середину жовтня. Після завершення ЕХРО є декілька варіантів подальшого використання павільйонів. Центральний майданчик залишається, а інша частина може стати основою для майбутньої IT-лабораторії, логістичного хабу, кіномайданчика чи окремого мікрорайону. Також павільйони-сателіти можна розбирати та перевозити країною для проведення інших локальних виставок.

Наприкінці 2022 року заявку Україну як кандидата презентував особисто президент України Володимир Зеленський: 
https://t.me/V_Zelenskiy_official/4204

Наразі команда EXPO-2030 Odesa працює над включенням проєкту в план повоєнного відновлення України. Вважається, що Всесвітня виставка може стати символом відбудови держави після війни. Також команда вітає представників бізнесу і некомерційних організацій, які готові підтримати проєкт на своєму рівні.

Більше про змагання України за проведення ЕХРО-2030 ви можете прочитати тут:
​​https://expo2030odesa.com/

 

 

×
We use cookies. By pressing «Ok» You agree with our Privacy Policy and also to location or use of all cookie files