Please turn over
device vertically
Банк Восток запрошує відвідати новий освітній сайт з фінансової грамотності «Гаразд» від НБУ
15.09.2023

Національний банк України презентував великий соціальний проєкт «Гаразд». Це безкоштовна онлайн-платформа, завдяки якій українці зможуть здобути рівень фінансових знань, достатній для ухвалення відповідальних рішень щодо персональних фінансів.

В умовах війни українці зіштовхнулися з безліччю нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності, серед них – зростання кількості випадків платіжного шахрайства, кіберзлочинів та соціального інжинірингу, необхідність збереження вартості заощаджень, потреба в оптимізації сімейного бюджету, необхідність розвитку навичок фінансового ризик-менеджменту.

Саме для того, щоб системно і простою мовою надати відповіді на складні запитання щодо фінансового ринку та запропонувати реальні рішення будь-яких фінансових питань у повсякденному житті: від алгоритму дій щодо оформлення депозиту чи кредиту до порад з планування власного бюджету та фінансового виховання дітей – було створено платформу «Гаразд».

Наразі на сайті розміщено понад 170 статей, один загальний і шість тематичних тестів на визначення рівня фінансової грамотності. Цікаво, що якщо користувач дає неправильні відповіді на запитання під час проходження тесту, платформа пропонує перелік статей, що дадуть йому змогу краще орієнтуватися у вирі фінансової інформації.

Структура онлайн-платформи складається з шести розділів: «Гроші», «Фінансове планування», «Депозити», «Кредити», «Шахрайство» та «Cтрахування». А також двох спеціальних динамічних рубрик – «Лайфхаки» та «Питання дня». У розділі «Питання дня» можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання споживачів щодо депозитів, кредитів, роботи колекторів, страхування, шахрайства з платіжними картками. У розділі «Лайфхаки» містяться поради про те, як ефективно користуватися фінансовими послугами та управляти своїми фінансами.

Освітній сайт «Гаразд» було створено Національним банком України за підтримки Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у межах чотирирічної Програми технічної допомоги «Фінансова інклюзія задля економічного зростання», яка реалізовується в партнерстві з Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO) та Фондом ефективного врядування Уряду Великої Британії в Україні (GGF).

Банк Восток підтримує важливу місію Національного банку підготувати українців до будь-яких фінансових викликів, адже фінансова грамотність – це запорука фінансового добробуту населення, розвитку фінансового ринку, та важлива передумова для фінансової стабільності України.

Завітайте на освітню платформу «Гаразд» просто зараз, щоб підвищити свою фінансову грамотність і не натрапити на гачок шахраїв: https://harazd.bank.gov.ua/

×
We use cookies. By pressing «Ok» You agree with our Privacy Policy and also to location or use of all cookie files